Jak se liší bazénová hadice od té klasické

K bazénům, zvláště pak těm větším, potřebujeme také nejrůznější příslušenství. Jedním z nich je i bazénová hadice. Ta může sloužit hned k několika účelům, avšak zdaleka nejběžnější je její napojení na čerpadlo a filtrační systém, kdy odvádí a přivádí vodu v bazénu.

Pokud se na ni podíváme blíže, zjistíme, že se od té, kterou běžně používáme na zahradě, značně liší. Je také pravdou, že běžnou zahradní hadici nelze k těmto zařízením připojit. Jsou ale tyto rozdíly skutečně nutné? Přeci jen by bylo mnohem pohodlnější, kdybychom tu zahradní mohli využít i k těmto účelům. Co tomu brání?

bazénová hadice s čerpadlem

Jednou z hlavních věcí je použitý materiál. Ten musí vydržet mnohem vyšší zátěž, a to jak zevnitř, tak zvenčí. Je nutné si uvědomit, že většinou bude po celou dobu svého působení ponořena ve vodě a voda jí také bude protékat. Srovnejme to s běžným využitím na zahradě, kdy je použita jen občas, a vždy má čas dokonale vyschnout. Je tedy jasné, že ta bazénová musí být mnohem odolnější.

Pak je tu také její několikanásobně větší průměr, což je většinou ten první rozdíl, kterého si laik všimne. Ten je důležitý především proto, že umožní, aby jí protékalo mnohem více vody. To znamená, že také mnohem silněji nasává, což je rozhodně ideální. Navíc se tak voda rychleji vyčistí, což je další velké plus.

klasická zahradní hadice

Všimnout si také můžeme toho, že její povrch není hladký, nýbrž rýhovaný. To se může zdát zvláštní, avšak i toto má svůj účel. Tím je především možnost prodloužení délky hadice, což je ideální zejména u ručních čerpadel.

Je tedy jasné, že rozdíly tu jsou poměrně velké. A pochopitelně, každý z nich je potřebný, aby celý systém, jehož jsou tyto hadice součástí, fungoval tak, jak má. Díky tomu tak budete mít v bazénu čistou vodu po celou koupací sezónu, samozřejmě pokud se o něj budete vhodně starat. A věřte, že tento systém vám vše značně usnadní.